Gezond ontbijten

Ontbijt, de belangrijkste maaltijd van de dag. Bij het wakker worden staat de maag vaak op grommen, verlangend naar wat food om de eerste momenten van de dag te overleven.  Samen met een lekker kopje koffie natuurlijk. En het is zeker en vast niet altijd eenvoudig om het juiste ontbijt te kiezen, of zeker niet iedere dag. Soms durf ik mij al eens laten gaan en de zin/nood aan gezond eten te laten passeren. Maar liefst niet iedere dag, ik moet namelijk nog in mijn trouwjurk passen in september.

Wat ik dan eet op healthy ochtenden?

Havermout

De keuze voor havermout is heel bewust. Vind ik het lekker? Helemaal niet! Heb ik er lang een ‘vol’ gevoel van? Zeker en vast! Is het gezond? Oh ja! En dus kies ik vaak bewust voor havermout op week ochtenden. Ik probeer variatie te voorzien: met amandelmelk, sojamelk, kaneel, met banaan, … Alle combinaties zijn mogelijk en vooral helpen allemaal om het lekkerder te maken. Bovendien ga ik niet altijd voor de warme versie. Ik kan ook wel genieten van koude havermout.

Boekweitpannenkoeken

Het enige dat je nodig hebt, is 125 gram boekweitmeel – 300 ml amandelmelk (ongezoet) – 3 eitjes – zout – kokosvet. Het ‘standaard’ pannenkoekenprocedee volgen en appeltjes toevoegen. Lekker

Bananenbrood

Ingrediënten voor 1 cake van 23 cm
3 rijpe bananen
3 eieren
150 gr amandelmeel
60 gr dadels
2 tl bakpoeder
50 gr pure chocola
75 gr gemengde noten
30 gr kokosrasp
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Pureer de bananen samen met de dadels glad. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag. Spatel het het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf  zout door het beslag. Hak de noten en de chocola in stukjes en voeg toe. Spatel tenslotte de kokosrasp erdoor. Vet een cakevorm (23 cm) in en giet het mengsel in de vorm. Bak het bananabread in ongeveer 45 minuten.

Granola – eigen mengeling

Vijzel of keukenmachine | oven op 175 C  | bakplaat | bakpapier| eventueel een leuke glazen pot om de granola in te bewaren

120 gr. amandelen | 300 gr. havermout | 50 gr. pompoenpitten | 2 tl. kaneel | puntje vanillepoeder | snuf zout | 1 el. lijn- chia- en hennepzaad | 2 el. kokosolie | 1 el. maple syrup | 2 el. gepofte quinoa | 2 el. gedroogde cranberries | 50 g sesamzaad | 50 g kokosnoot (verse blokjes of droge schaafsels) | 3 eetlepels esdoornsiroop (ahornsiroop)

Ideaal om toe te voegen aan je havermout voor wat extra krokante smaak of om toe te voegen aan je yoghurt.

ontbijt ontbijt ontbijt ontbijt ontbijt ontbijt ontbijt ontbijt

Beestige groeten

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge