Maken grootmoeders trucjes van mij een huisvrouw?

Of ik een goede huisvrouw ben? Wel euh… Of ik graag wat tips & tricks wil uit grootmoeders’ tijd? Oh ja. En of  ik de kuisproducten van Starwax The Fabulous wil testen? Dubbele oh ja. Ik ben het soort vrouw dat gewoon niet gemaakt is voor het huishouden. Wassen, strijken, kuisen ik heb het nog steeds niet onder de knie.

Het is niet mijn fout…

Misschien is het wel mijn mama haar fout… Ik heb vroeger thuis nooit veel moeten doen. Toen ik dan ook in een vrij impulsieve (hey that’s me) bui besloot om uit het huis te gaan en te gaan samenwonen, had ik nul komma nul ervaring met het huishouden. Ik had nog nooit in mijn leven een aardappel geschild, kuisen had ik ooit al eens gedaan en afwassen moesten wij ook niet meer met onze vaatwas machine. Dus uit het niets stonden wij er alleen voor.

En zelfs vandaag, 10 jaar (!!!) later, sta ik geregeld met mijn handen in het haar. Ik weet nog altijd niet goed hoe ik mijn was moet sorteren – welke kleuren er nu samen horen. Veel te vaak smijt ik al eens wat kleuren door elkaar tot grote ergernis van mijn mama, bovendien vindt ze dat ik veel te veel was in 1x in mijn machine steek. Toen ik tips te horen kreeg dat je bvb azijn kunt toevoegen aan je donkere was voor het betere behoud van kleuren, zag ik het donderen boven Keulen. Net zoals tips die ik te horen kreeg hoe ik weer mijn grijze stoelen wit kreeg of mijn tapijt kon reinigen. Ik heb het gewoon niet, dat huishoud gevoel.

gefikst

Snel gefikst

Dus ja, dank u Dries en Yuri (bekend van de Wasbar). Een schoonmaakbijbel, die ontbrak nog in mijn boekenkast. Hét eerste cadeau dat ik later mijn kids cadeau geef als ze het huis uit zwerven.

Snel gefikst, zo noemt de huishoudbijbel, is een samenraapsel van tips en tricks voor in en rond het huis inclusief handige trucjes uit grootmoeders’ tijd. Bovendien is er een limited edition waarbij je vintage kuisproducten van Starwax The fabulous cadeau krijgt: Ossengalzeep, zuiveringszout en witte zijn-spray. Thank god dat er uitgelegd staat waarvoor je dit kan gebruiken & nog meer thank god dat wij iedere week Natascha hebben, die ervoor zorgt dat wij niet in een zwijnenstal wonen, die zorgt dat het lekker riekt én die weet waarvoor je deze producten moet gebruiken. Thank god.

gefikst

Mijn belangrijkste tip die ik uit het boek heb gehaald en moet delen met jullie? Een oplossing voor bedplassen, ideaal met een mini in huis die aan het leren is om de pampers achter haar te halen!

‘Snel gefikst’ van WASBAR-oprichters Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde is vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel in limited edition met vintage blikken doos, gevuld met gratis Starwax The fabulous producten. De producten van Starwax vind je in de Brico!

gefikst

gefikst gefikst

Beestige groeten

Ook leuk om te lezen

10 comments

 1. Dat van die azijn heb ik afgelopen weekend ook pas voor het eerst gehoord. Ik wilde het eerst zelfs niet geloven 🙂

 2. Ik ben ook geen poetsheld. Maar als ik eenmaal alles heb gedaan en het ruikt allemaal weer lekker fris ben ik wel weer dolgelukkig. Alleen duurt het meestal 10 minuten en dan is er weer troep. Ik denk dat ik dit boek ook maar eens moet lezen misschien heb ik er wat aan haha
  Sylvia onlangs geplaatst…Veiligheid op het strand!My Profile

 3. Herkenbaar. Huishouden is ook niet mijn ding. Ik sta wel graag in de keuken. Het afruimen en opruimen laat ik liever aan mijn man over. Misschien dat dit boek mij zal inspireren en vooral motiveren 😉

 4. Ik hoefde vroeger ook niks te doen en was daar allang blij mee 😉. Later toen ik uit huis ging ben ik er wel achter gekomen, want belde steeds mijn moeder!
  De producten zien er erg leuk uit en het boek wil ik ook wel lezen.
  Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Come fly with meMy Profile

 5. Super verpakking als eerste, lekker retro, daar hou ik wel van. Soda als wasverzachter is een truc uit de oude doos die ik wel eens gebruik, maar dan mis ik toch de geuren van de lenor of wat dan ook van tegenwoordig. Wel leuk zo dat boekje erbij. Ik ben wel nieuwsgierig geworden.
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Recensie: Levana – Marissa MeyerMy Profile

 6. Haha, dit staat me later ook nog allemaal te wachten vrees ik, want ik word ook lekker verwend thuis! Misschien toch maar eens beginnen met wat tips aan mama te vragen :p leuk boek! 🙂
  Eva onlangs geplaatst…Lush MontalbanoMy Profile

 7. Haha! Ik herken mezelf hierin.. ook ik wist nog lang niet alles toen ik op mezelf ging. Uiteindelijk wordt je wijzer.. of ga je dingen vragen. Etc. Die azijn tip wist ik nog niet! Die ga ik onthouden!

 8. ik ben ook absoluut geen poetsheld, maar dat van dat azijn wist ik. Ik maak ook een mengeling van azijn-water om nieuwe kleren met een heldere kleur eerst in te fixeren – minder kans dat ze kleur afgeven in de was!